Το σχολείο μας στο Minecraft

Στο πλαίσιο της πρακτικής τους άσκησης οι τελειόφοιτοι σπουδαστές του ΙΕΚ Βέροιας Σίμος Κολικίδης και Βασίλης Ακριβόπουλος δημιούργησαν έναν τρισδιάστατο μικρόκοσμο στο περιβάλλον δημιουργικής ψυχαγωγίας Minecraft της Mojang που αναπαριστά τα κτίρια των ΕΠΑΛ, του ΕΚ και του ΙΕΚ της Βέροιας. Ο κόσμος αυτός είναι ανεβασμένος σε διακομιστή (server) και είναι διαθέσιμος για τον καθένα να «μπει» και να αλληλεπιδράσει.

 

Ακολουθούν οδηγίες χρήσης:

Ο κόσμος ονομαζεται «ekver» και φιλοξενείται στον server.proΓια να συνδεθεί κάποιος/-α πρέπει να ανοίξει το Minecraft στην έκδοση 1.12.2 (σήμερα είναι η νεότερη) και από την επιλογή Ομαδικό Παιχνίδι (multiplayer) να προσθέσει διακομιστή (AddServer) για τον κόσμο του σχολείου. Στο Όνομα Διακομιστή (servername) να βάλει ότι όνομα θέλει, ενώ στη Διεύθυνση Διακομιστή (ServerAddress) να γράψει «ekver.serv.nu» και να πατήσει Ολοκλήρωση (Done). Στη συνέχεια όταν δει το νέο διακομιστή να είναι πράσινος (σε κατάσταση online) τότε με διπλό κλικ συνδέεται στον κόσμο.

Η διαμόρφωση του κόσμου (gamemode) είναι περιπετειώδης (adventure), η δυσκολία του παιχνιδιού είναι ειρηνική (peaceful), 12 παίκτες το πολύ μπορούν να συνδεθούν για να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους.

Στον κόσμο αναπαρίστανται το κεντρικό κτίριο του σχολείου, το γυμναστήριο και το κυλικείο, όσο πιο πιστά μπορεί να αποδώσει ένας δημιουργός Minecraft. Η αυλή είναι χτισμένη σε δύο επίπεδα και εκτός από διακοσμητικά στοιχεία υπάρχουν δέντρα και σκυλιά. Στο εσωτερικό του σχολείου υπάρχουν τουαλέτες, αίθουσες διδασκαλίας, γραφεία και εργαστήρια.

Ο «παίχτης» μπορεί να αλληλεπιδράσει με το μηχάνημα του κυλικείου και τα σκυλιά:

  • Το μηχάνημα πίσω από το κυλικείο βγάζει διάφορα αγαθά (potions, μπριζόλες, κόκκαλα κ.α.). Για να δουλέψει πρέπει να πας και να πατήσεις δεξί κλικ σε κάποιο από τα τρία κουμπιά.
  • Τα σκυλιά στο προαύλιο αν τα ταΐσεις είναι υπάκουα και σε ακολουθούν εάν κρατάς ένα κόκκαλο. Αυτό γίνεται με δεξί κλικ πάνω στο σκύλο, ενώ κρατάς ένα κόκκαλο. Επίσης μπορείς να τα κάνεις να ζευγαρώσουν δίνοντάς και στα δυο από μια μπριζόλα. Τότε και γεννιέται μικρό ένα σκυλάκι, πάλι πατώντας δεξί κλικ.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...